Obecność w tak zacnym gronie przyświecała szefowi kuchni Maciejowi Żukowskiemu już na etapie prac koncepcyjnych nowej restauracji hotelu HAVET w Dźwirzynie. Wieloletnie poszukiwania lokalnych dostawców i ich produktów, wiedza i zaangażowanie całego zespołu kucharzy oraz spójna i konsekwentna praca przyniosły upragniony sukces.
Restauracja Magia Lubczyku, blisko rok po otwarciu, zyskała uznanie Goście hotelu oraz stała się lubianą i polecaną restauracją na kołobrzeskim rynku gastronomicznym. Tradycyjny schabowy o ponadprzeciętnych rozmiarach, zupa rybna na bazie żurku, weekendowe rodzinne obiady czy 7-daniowa kolacja degustacyjna to tylko wybrane pozycje cieszące się największym uznaniem Gości. Uzupełnieniem oferty są cykliczne sezonowe menu oraz własne przetwory, marynaty, wędliny, sery, a także wielosmakowe nalewki.
Uczestnictwo w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego to nie tylko okazja do wymiany doświadczeń, prestiż wynikający z posługiwania się uznanym znakiem graficznym. To przede wszystkim uczestnictwo w klubie pasjonatów, ludzi zaangażowanych w to, co robią i tworzą.