Gotowanie może być pasją, sposobem spędzania wolnego czasu, zabawą, chwilą podczas której łapiemy „drugi oddech” po ciężkim dniu albo po prostu codziennym obowiązkiem.
„O tym, że to właśnie z gotowaniem chcę związać swoją przyszłość zadecydowałem jako bardzo młody człowiek, tuż po ukończeniu szkoły podstawowej. Stanąłem wówczas przed koniecznością wyboru swojej ścieżki zawodowej. Bez wahania wybrałem gotowanie i absolutnie nie żałuję. Nieustannie ogromną radość czerpię z tego, że moja praca łączy się z moją pasją. Każdego dnia mogę spełniać się jako Szef Kuchni, a kuchnia jest dla mnie ważnym miejscem nie tylko w pracy, ale i w domu. To tam pobudzam swoją kreatywność i mogę sprawiać radość rodzinie i przyjaciołom poprzez przyrządzanie moich najlepszych specjałów. Krótko mówiąc gotowanie to dla mnie... całe życie!Dlatego zachęcam wszystkich, dla których tak jak dla mnie dzień bez przygotowania czegoś pysznego to dzień stracony, by wyznali czym dla nich jest gotowanie i tym samym wzięli udział w konkursie. Ja sam uwielbiam przekazywać swoją wiedzę innym, a tym samym szerzyć miłość do gotowania. Dlatego gwarantuję cenną wiedzę i świetną zabawę podczas indyjskiej lekcji, która jest naszą nagrodą główną” – komentuje Stanisław Bobowski, Szef Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków.
Pasjonaci gotowania, nowy kulinarny konkurs hotelu Radisson Blu Kraków, znajdą w aplikacji na profilu Facebook: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow/app_187117647998431
Zabawa potrwa od 4 do 25 marca – rozstrzygnięcie nastąpi dokładnie o godzinie 15.00. Zadaniem uczestników będzie dokończenie w aplikacji konkursowej zdania „Gotowanie jest dla mnie...”. Nagrodę główną zgarnie ta osoba, której wypowiedź spodoba się największej liczbie osób i uzyska tym samym największą liczbę głosów w aplikacji. Nagroda główna z pewnością nie zawiedzie żadnego miłośnika kuchni. Jest nią udział dla dwóch osób w indyjskiej lekcji gotowania prowadzonej przez Szefa Kuchni hotelu Radisson Blu Kraków – Stanisława Bobowskiego. Do kolejnych pięciu osób, które kolejno zdobędą najwięcej głosów zostaną rozesłane upominki w postaci książek kucharskich Blu Mood Food, napisanych przez pięciu Szefów Kuchni hoteli Radisson Blu w Polsce.