Goście spędzający weekend w Kołobrzegu będą mieli wyjątkową okazję skosztować potraw z niewielką „domieszką” owadów. Szef Kuchni Marine Hotel***** przygotował frykasy idealnie wpisujące się w atmosferę Halloween, które będą serwowane od piątku do niedzieli w Restauracji Lobster.
Kunsztownie skomponowana przystawka, z foie gras, szpikiem oraz czarnymi mrówkami i bułeczkami z pokrzywą wypiekanymi w hotelu, będzie podawana na okrągłej desce. Główne danie to wędzone pęczotto z larwami jedwabnika oraz móżdżkiem cielęcym i grzybami. A na koniec coś słodkiego – pasikoniki w czekoladzie z karmelem i Baileysem. „Prawdziwy koneser powinien spróbować wszystkiego i właśnie teraz nadarza się ku temu doskonała sposobność. Warto również wspomnieć o opinii naukowców, którzy uważają, że za kilkanaście lat owady będą głównym składnikiem diety ludzi na ziemi, zatem może warto wybrać się w podróż do przyszłości i poznać jej smak! ” – zachęca Mariusz Kucharczak, Szef Kuchni Marine Hotel*****. Marini Café również w Halloween zaprasza do przyszłości, ofertując drinki molekularne. Cosmopolitan w formie spaghetti czy Mojito w kapsułce – na pewno znajdą amatorów „procentów” podanych inaczej. Z kawiarni roztacza się piękny widok na plażę, więc warto rozsmakować się w Sex on the Beach w formie galaretki. Nie zabraknie też koktajlu dla najmłodszych – CosmoBlue z kawiorem z grenadyny.