Wiosenna wkładka w Best Western Hotel Felix.

18.03.2016
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

Pierwszy powiew wiosny zainspirował Szefa Kuchni Pana Łukasza Gzowskiego w praskim hotelu sieci Best Western. Sezonowe menu, które zostało wprowadzone w marcu obfituje w wiele nowości. Jako przystawkę Szef proponuje zupę z czerwonej soczewicy z dodatkiem selera naciowego i pomidorów pellati. Soczewica jest alternatywną dla białka zwierzęcego, a seler naciowy ceniony jest za swoje właściwości odchudzające oraz wzmacnia stawy.

Danie główne to polędwiczka wieprzowa z wytrawnym sosem wiśniowym, cukrowym groszkiem i purée ziemniaczanym. Dla miłośników deserów przygotowano Krem brzoskwiniowy z delikatnym waniliowym serkiem. - Zależało nam na tym, aby wiosenne, sezonowe menu było bogate w produkty, które będą nie tylko smaczne w kompozycji dania, ale również będą zdrowe.

Wiemy jak wiele osób wraz z nadejściem wiosny stara się poprawić swoje nawyki żywieniowe. Restauracja Nova w Best Western Hotel Felix dba o zdrowie swojego klienta.- powiedział Szef Kuchni Best Western Hotel Felix Pan Łukasz Gzowski. 

Zapraszamy!

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij