Szefowie Kuchni Best Western Hotel Felix oraz Best Western Hotel Portos zapraszają wszystkich smakoszy kuchni europejskiej, ale również staropolskiej. W poszukiwaniu nowych smaków i aromatów powstały dania o odmiennej recepturze według najnowszej stylizacji podawania potraw. Zachowano klasyki, które cieszą się uznaniem wśród Gości, do których należy zaliczyć wegańskie flaki z boczniaków, ale pojawiły się również zupełnie nowe propozycje.
Karty składają się z przystawek, dań głównych zup, past, klasyków hotelowych oraz deserów i napoi. Dodatkowo Best Western Hotel Felix oferuje pizzę z pieca w czterech smakach, każda z oryginalnym włoskim serem mozzarella.
Jako przystawkę Szef Łukasz Gzowski z restauracji Nova proponuje naleśniki gryczane nadziewane szynką drobiową i musem z porów podane z salsą meksykańską. Dania główne opracowano z myślą o amatorach różnorakich mięs. Smakosze drobiu, wołowiny, wieprzowiny czy ryb znajdą coś dla siebie.
Wyróżnić możemy: halibuta z musem z zielonego groszku, konfiturą z czerwonej papryki, podanego z ziemniakami gotowanymi z szafranem- to propozycja Szefa Mariusza Banaśkiewicza z restauracji 4 Zmysły. Wśród propozycji dań znajdziemy także potrawy skierowane do wegetarian czy wegan np. tagliatelle Bolognese- wegańskie podane z rukolą, soją oraz wegańskim serem czy sałatkę z kozim serem , karmelizowaną gruszą i orzechami dla wegetarian. Obydwie karty zaopatrzono w rekomendację wina do każdego dania głównego, pasty, przystawki czy klasyków hotelowych.
Nie zapomniano również o miłośnikach deserów. Najnowszą propozycją, którą znajdziemy w obydwu kartach menu jest Ciastko daktylowe z ciepłym sosem toffi i lodami malaga. Istna rozkosz dla podniebienia i 100% radości ze słodyczy, której nie sposób się oprzeć.
Zapraszamy do odwiedzenia restauracji Nova oraz 4 Zmysły, gdzie czeka nas prawdziwa wycieczka poprzez krainę smaków i aromatów z całego świata.