MADE FOR RESTAURANT znów idzie pod prąd. W czasach kryzysu organizatorzy na scenę zapraszają TOP restauratorów i hotelarzy HEDONISTÓW, którzy – w poprzek czasom – korzystają z życia i cieszą się codziennością jak mało kto. Na konferencji pojawią się m.in. Carlos Henriques, Restaurant Nolla (Helsinki) i Magda Gessler (Fukier), a wybitni szefowie kuchni będą częstować swoimi hedonistycznymi daniami i opowieściami, wśród nich m.in. David Gaboriaud i Tomasz Łagowski (Belvedere). Po raz pierwszy na żywo będzie można posłuchać bohaterów KUCHENNYCH REWOLUCJI. Spotkanie odbędzie się pod patronatem miasta Kraków.
PROGRAM i DEGUSTACJE
Wydarzenie będzie podzielone na dwie części. Pierwszą są panele dyskusyjne połączone z FOR DATINGIEM, podczas którego zaprezentuje się m.in. TOP 10 Restauratorów i Hotelarzy Hedonistów. W trakcie drugiej części wydarzenia – wieczornego koktajlu – uczestnicy poznają nazwisko zwycięzcy - TOP Hedonisty. Wieczorem odbędą się także Dwudzieste Urodziny Skarbów Serowara i Sera Bursztyn. Każda z części przepleciona będzie hedonistycznymi degustacjami dań i drinków.
Bartosz Brzoza, Chefs Culinar: - Hedonizm to pogląd, który głosi, że przyjemność to dobro i cel życia. W naszej branży tę radość i przyjemność czerpiemy oczywiście z jedzenia! W Chefs Culinar uważamy, że wyzwania rynkowe, z którymi mierzymy się obecnie, wcale nie muszą nam tej przyjemności odbierać. Przeciwnie. Szczególnie dzisiaj ważna jest powtarzalna jakość składników, z której słynie Chefs Culinar oraz optymalnie skalkulowany food cost. Pomagamy Restauratorom tworzyć hedonistyczne dania oszczędnie i nowocześnie.
I takie też degustacje będą czekać na uczestników MADE FOR RESTAURANT w Krakowie. Zadba o nie wyselekcjonowane grono:
- szefów kuchni, m.in. Roman Pawlik/ Hotel Saski Krakow Curio Collettion by Hilton (Kraków), Miłosz Kowalski/ Restauracja ZOOM w hotelu Hyatt Place (Kraków), Adriana Wójcikowska/ Filo (Kraków), Wojciech Kaza/ Bursztynowa (Warszawa), Tomasz Tracz/FOLGA (Kraków), Tomasz Łagowski i David Gaboriaud/ Belvedere, Mateusz Malinowski/Marilor, Dawid Grucel/ Chefs Culinar, Janusz Garncarczyk/ Lemon Resort SPA
- barmanów m.in: Grzegorz Pikulski/NEON, Dawid Wróblewski/Mercy Brown i Piotr Sajdak
oraz Partnerzy mi.in. Nespresso, Chopin i Chefs Culinar, Instytut Win Niemieckich, San Pellegrino.
Przed każdą degustacją sztuczki pod hasłem „Aby twój gość pokochał jedzenie przy twoim stole” przedstawi Piotr Przybylak, Bela Mesa.
Udział i rejestracja
Udział w konferencji, hedonistycznych degustacjach i wieczornym koktajlu jest bezpłatny dla restauratorów i pracowników gastronomii po wcześniejszej rejestracji. Dla producentów, sprzedawców, dostawców produktów i usług dla branży HORECA oraz pozostałych przedstawicieli rynku gastronomicznego bilety wstępu kosztują 120 zł za udział w wydarzeniu on-line oraz 250 zł za wydarzenie stacjonarne. Akredytacje dla mediów: am@forsolutions.pl.
Wszyscy zarejestrowani na konferencję uczestnicy otrzymują dostęp do materiałów i nagrań z wydarzenia aktywny przez 1 miesiąc.
Konferencja hybrydowa MADE FOR Restaurant, edycja HEDONIŚCI, poniedziałek, 24 października, godz. 12-22, Centrum Kongresowe ICE
Rejestracja, akredytacje i szczegółowy program wydarzenia: https://forsolutions.pl/made-for-restaurant-hedonisci/
Patronem medialnym Konferencji jest IGHP.