Profil targów
Targi Internorga to najstarsza (od 1921 roku) i największa w Europie oraz jedna z największych i najbardziej prestiżowych imprez wystawienniczych branży hotelarskiej i gastronomicznej na świecie. Dzięki dużej liczbie wystawców i zwiedzających oraz ich najwyższej fachowości targi dają najlepszą okazję do zapoznania się z najnowszymi trendami i innowacjami w branży oraz nawiązania dużej liczby kontaktów handlowych. Podczas tegorocznej edycji targów swoją ofertę zaprezentuje ponad 1300 wystawców, a organizatorzy spodziewają się 100.000 gości z całego świata.
Zakres tematyczny
Oferta prezentowana przez wystawców jest bardzo szeroka i obejmuje techniki kuchenne i gastronomiczne oraz wyposażenie zaplecza kuchennego (hale A2, A3 i A4), żywność i napoje (hale A1, B1, B4, B6.1, B2 parter, B3 piętro), wyposażenie hoteli, restauracji, barów i innych punktów żywienia zbiorowego (hale B5 i B7), wyposażenie, maszyny i urządzenia dla piekarń i cukierni, wyposażenie punktów sprzedaży (hala B6), sprzęt komputerowy i oprogramowanie dla branży, systemy rejestrujące i zabezpieczające, systemy rezerwacji hotelowych (hale B2 piętro i B3 parter) oraz gastronomię na powietrzu (tereny targowe na zewnątrz hal wystawienniczych).
Bezpłatne wejściówki na targi dla członków IGHP!
Podmiotom zrzeszonym w Izbie Gospodarczej Hotelarstwa Polskiego Targi Hamburskie oferują bezpłatne wejściówki na targi. Aby otrzymać kod do bezpłatnej rejestracji, prosimy o kontakt z Przedstawicielstwem Targów Hamburskich w Polsce, tel. 22 620 72 98, e-mail: kuzminska@eurotargi.com.
Program ramowy
Targi INTERNORGA dają również możliwość zdobycia informacji o nowościach w branży, poznania osiągnięć konkurencji oraz wymiany wiedzy i doświadczeń z fachowcami. Służy temu bogaty program ramowy stale towarzyszący targom, na który składają się kongresy, fora, wykłady, a także pokazy, prezentacje i liczne konkursy. W tegorocznym programie ramowym imprezy znajdą się m.in.: kongres Internationales FoodService Forum (12.03), Niemiecki Kongres Żywienia Zbiorowego (16.03), Forum Catering w Szkole, kongres Masterclass for International Growth: Financing & Franchising (13.03), - konkurs innowacyjnych produktów i rozwiązań dla branży INTERNORGA Future Award, konkurs German Gastro Start-up Award, zawody dla młodych kucharzy Next Chef Award, prezentacja cukiernicza BACK Stage, wykłady, prezentacje i workshopy dla branży piekarskiej z cyklu Blue Box, forum trendów dla branży artykułów spożywczych i napoi Pink Cube, zawody dla cukierników Cofectionery Art, prezentacja Pizza & Pasta Arena, prezentacja „restauracji na kółkach” Food truck villige, specjalne miejsce spotkań i nawiązywania kontaktów Cafe-Future.Live, Forum Związku DEHOGA DEHOGA Club, prezentacja dekoracyjnych nakryć stołów SKYWALK Table, prezentacja piw rzemieślnicznych Craft Beer Arena, prezentacja napojów alkoholowych wytwarzanych w sposób rzemieślniczy Craft Spirit Lounge, prezentacja firm wchodzących na rynek Newcomers’ Area, pokazy najnowszych trendow i innowacyjnych produktów dla segmentu gillowego Grill & BBQ Court, prezentacja poświęcona włoskiej sztuce kulinarnej Bellavita Italian Pavillion.
Bliższych informacji o targach udziela Przedstawicielstwo Targów Hamburskich w Polsce, tel. 22 620 72 98, e-mail: kuzminska@eurotargi.com.