Mercure Warszawa Centrum odmieniony

25.09.2013
  1. Strona główna
  2. Aktualności
  3. Szczegóły aktualności

Zakończyła się modernizacja hotelu Mercure Warszawa Centrum , która trwała od listopada 2012 roku. Wyremontowano lobby, recepcję, część pokoi, korytarze, sale konferencyjne oraz restaurację śniadaniową. Wszystkie projekty przygotowało studio Tremend.

Powstała także nowa restauracja WineStone, która przyjmuje gości od początku maja tego roku. WINESTONE to nowy koncept restauracji wprowadzany przez markę Mercure w Polsce. Jej nowoczesny wygląd, proste formy i minimalizm sprawiają, że goście odwiedzający to miejsce czują się tu swobodnie. Nazwa restauracji odzwierciedla jej charakter. Koncepcja oparta jest na dwóch elementach. Po pierwsze kolekcji win (WINE), wyselekcjonowanych na podstawie wiedzy i doświadczenia sommelierów, a po drugie dań podawanych na „les planches” – kamiennych deskach (STONE) rodem z najmodniejszych francuskich restauracji. Zgodnie z nowoczesnymi trendami koncepcja WINESTONE ma otwartą kuchnię. Połączenie fioletowego i czarnego koloru z drewnianymi, dużymi stołami i marmurowym blatami baru sprawia, że wystrój wnętrza zachęca, aby spędzać w restauracji więcej czasu. Projekt ten przygotowało Kaczmarek Studio.

Newsletter

Ta strona używa COOKIES.

Korzystając z niej wyrażasz zgodę na wykorzystywanie cookies, zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki. Więcej w Polityce prywatności.

OK, zamknij